Del 19 al 22 de mayo vuelve 'Haragi', el Encuentro Internacional de la Brasa y la Carne que se celebrará en Tolosa y Donostia. Como en ediciones anteriores la Sociedad Casino participara activamente, junto con la sociedad Txinparta.
HARAGI 2022 EGITARAUA
Maiatzak 19, osteguna
9:15. Haragi kongresua Basque Culinary Center fakultatean.
9:15. Agurra: Joxe Mari Aizega, Bittor Oroz eta Olatz Peon.
9:30. Animalien ongizateari buruzko egia: Daniel Cochón (A Bandeira) Javier Blanco (animalien elikaduran aditua) Mikel Zeberio (gastronomoa).
10:00. Ordena naturala berregitea, abeltzaintza birsortzailea: Pablo Rivero (Parrilla Don Julio, Buenos Aires).
10:30. Tolosa: ekosistema bakar bat: Xabier Gorrotxategi (Casa Julián) Javi Rivero (Ama) Miguel Cruz (Carnicería Alejandro Goya) Joxean Goya (Goya).
11:00. Atsedena.
11:30. Suarekin kozinatzen: Florencia Abella (Eksdet, Estokolmo).
12:00. Haragia eta natura: Luis Lera (Restaurante Lera) Edorta Lamo (Arrea!) Roberto Ruiz (Hika).
12:30. Arraza historikoen inguruan: Manuel Quintana (Tudanca arrazako behien hazlea) Juanma Inxaurrandieta (Intia, Betizu arraza) Mikel Nazabal (Intia, Betizu arraza).
13:00. Sektorearen etorkizuna irudikatzeko bi proiektu: Javier Pagalday (Baserria Km0): animalientzako elikadurari buruz egindako azterlan baten aurkezpena Jose Gordoon (Bodega El Capricho): sukaldaritzaren etorkizuna haragiaren sektorean.
14:00. Bazkaria, aurkezpenarekin (gonbidatuentzat): Jon Ayala (Laia Erretegia) Txema Llamosas (Casa Garras) Rodrigo Garcia Fonseca (Kea Fine Food) Alberto eta Jorge Guijarro (La Brasería de Cuéllar).
22:00. %100 Tolosa Afaria, Casa Julian erretegian.
Maiatzak 20, ostirala
13:00. Gure lurraldea dastatzen ekimena, Hika txakolindegian.
18:00-00:00. Haragi Fest ekitaldia, Zumarditxikian. FoodTruck gunea: Ama, Goya, Barriola, Ekotalo eta Basquetruck.
19:00. Musika zuzenean: Mambo Fango vs. Global Funk DJak.
Maiatzak 21, larunbata
11:00. Errekien dastaketa, Trianguloa plazan. Bertako eta nazioarteko parrilleroek euren haragia erretzeko teknikak erakutsiko dizkigute Tolosako Trianguloan. Ondoren, erreki hauek dastatzeko aukera egongo da. Bertaratuko diren sukaldariak: Florencia Abella (Eksdet, Estokolmo), Pablo Rivero (Parrilla Don Julio, Buenos Aires) eta Txomin Parrilla (Euskal Herria).
10:30. Sua espazioa, Trianguloa plazan. Tolosako txuleta tradizionala erretzeko teknika ikasteko esperientzia gastronomikoa, bertako parrilleroen eskutik. Mozketa teknikak, brasa pizteko modua eta txuleta erretzeko gako nagusiak irakatsiko dira. Ondoren, dastaketa. Iraupena: 60 minutu (2 txanda daude). Prezioa: 5 euro.
12:00-00:00. Haragi Fest, Zumarditxikian. FoodTruck gunea: Ama, Goya, Barriola, Ekotalo eta Basquetruck. Musika zuzenean: 12:00etan, Deñe; 15:00etan, Filipe Bittencourt; 20:00etan, Mugan; eta 22:00etan, Moonshine Wagon.
Maiatzak 22, igandea
12:00-16:00. Haragi Fest, Zumarditxikian. FoodTruck gunea: Ama, Goya, Barriola, Ekotalo eta Basquetruck. Musika zuzenean: 12:00etan, DJ Makala.
13:30. 'Haragi' menua, Tolosako erretegietan.
Informazio gehiago: haragi.eus
Comments